АДАМ ЧАРТОРИЈСКИ, ТАДЕУШ МАЗОВЈЕЦКИ И ПАПА ЈОВАН ПАВЛЕ II - ПОЉСКИ КАТОЛИЦИ

 Шта повезује ову тројицу католичких Пољака? Мржња према Србима православцима. 


Идејни творац како да од Срба православаца створи католике, Адам Чарторијски. Да је био посвећен раду на уништавању Срба православаца, израдио је програм под насловом: Conseils sur la conduite à suivre par la Serbie, из кога ће настати Нарчетаније, које се приписује Гарашанину. Више о Чарторијском: https://ivoandric55.blogspot.com/2021/05/19.html

Тадеуш Мазојевцки, аутор бајке о Сребреници, први демократски изабран премијер у посткомунистичким земљама, кључни саветник католичког пољског покрета Solidarnošć, на Балкану је познат као изасланик за људска права Уједињених народа, који је, из протеста против међународне политике према Босни, дао оставку на ту функцију. Мазојевцког следбеници југословенства Чарторијског у Србији представљају као пример "европске демократије" и као таквом треба му веровати. Како би


Мазојевцки појачао своју бајку о Сребреници борави у Тузли од 22-24. јула, како би са места злочина известио Уједињене нације: "Ovaj izvještaj se zasniva na nalazima misije specijalnog izvjestioca prilikom posjete Tuzli, od 22.-24, jula 1995. kao i istrage koju je provelo osoblje Centra za ljudska prava, vezano za komponentu civilnih pitanja mirovnih snaga Ujedinjenih nacija (UNPF). Istraživanje uključuje intervjue vođene sa raseljenim licima i razgovore sa pojedincima iz područja Tuzle, uključujući predstavnike kantonalnih i općinskih vlasti, lokalnih medicinskih ustanova i članova srpske zajednice. Također, kontaktiran je bezbroj međunarodnih organizacija i lokalnih nevladinih organizacija aktivnih u tom području, uključujući Ured Visokog komesarijata za izbjeglice pri Ujedinjenim nacijama (UNHCR), Međunarodni komitet crvenog križa, Ljekari bez granica (Belgija), Posmatračka misija Evropske zajednice i Helsinška skupština građana. Primljene su informacije od nekoliko novinara. Uz to, ovaj izvještaj se zasniva na intervjuima sa mirovnjacima Zaštitnih snaga Ujedinjenih nacija (UNPROFOR) koji su bili prisutni u Potočarima i Srebrenici kada su se opisani događaji u Srebrenici desili." 

Можда би Извештај Мазојевцког био истинит да нема датума. Муслиманска борбена колона из Сребренице пропуштена је код села Незук 16. јула на територију Федерације БиХ, а Мазојевцки у извештају тврди на основу сведока да нема информација о великом броју муслиманских мушкараца. 

24. јула пише Мазојевцки Радовану Караџићу:

"Dragi gospodine,

Želim da izrazim svoju najdublju uznemirenost zbog nedavnih događaja na području Srebrenice koji su rezultirali nasilnim raseljavanjem oko 40.000 lica. Stigli su izvještaji da kao rezultat ovih događaja nekoliko hiljada lica nema na broju i postoji bojazan da su oni ili ubij eni ili zatočeni.

Vjerujem da je potrebna odgovaajuća istraga i procjena bez odlaganja kako bi se obezbij edio kompletan izvještaj o pomenutim navodima. 

Zato bih cij enio vašu suradnju i ako biste dozvolili osoblju sa terena iz Centra za ljudska prava Ujedinjenih nacij a da procij ene situacij u vezanu za ljudska prava na područjima pod vašom kontrolom, posebno da se omogući pristup onima koji su bili zatočeni u toku nedavnih događaja.

Iskreno vaš, /svojeručni potpis/

Tadeuš Mazowjecki

Specij alni izvještač Komisij a za ljudska prava"

Основ за тужбе Хашког тужилаштва био је извештај пољског католика Мазовјеког.


Папа Јован Павле Други
, пољски католик, вођа католика, шеф државе Ватикан од 1978-2005. године. Југословени, а међу њима и део СПЦ покушава на све начине умање његову улогу у сатанизацији православних Срба у догађајима из деведесетих година прошлог века. За улогу католичке цркве у догађајима деведесетих нису ми потребни туђи извори јер сам се сам уверио у њихово зликовачко деловање. 

Почетком октобра 1991. године позове ме капетан Алија да дођем код њега у село Гора (Банија). Одем до њега, сретнемо се у центру села. Каже ми да одемо до жупног двора у том селу како би ми показао шта има у њему. Уђемо у жупни двор кад тамо затекнем празне кутије од оружја и муниције, дневни оброци НАТО. На основу нађеног закључимо да је жупни двор био централно складиште за село. Из оружја из жупног двора пуцано је на моје војнике и мене. Ово није издвојен случај, него сам затицао и у другим католичким селима које смо ослободили, али је био први на који сам наишао. У жупном дому затекао сам календар који је штампан у Аустралији. У том календару означен 5. август 1943. године као дан када је у Сребреници страдало 5 000 муслимана од стране четника.

Пољски католици из мржње према православној Русији мрзе православне Србе, и већ скоро век и по покушавају кроз југословенство да униште православље код Срба и наметну католицизам. Представници пољске католичке политике у Србији су: Тома Вучић Перишић, Илија Гарашанин, Сима Игуманов, Стојан Новаковић, Никола Пашић, династија Караћорђевић (конкордат 1914. године), Тито и други. 

Аутор текста: Иво М. Андрић

Слике извор: Википедија 

Коментари

Популарни постови са овог блога

18. СЕПТЕМБРА 1914. ГОДИНЕ СРПСКА ВОЈСКА У СРЕБРЕНИЦИ

ЈУГОСЛОВЕНСКА ИСТОРИЈА СРЕБРЕНИЦЕ ПО ГИДЕОН ГРАЈФУ

"СРПСКИ СВЕТ" и ЂУРО ДАНИЧИЋ